ontspannen-op-werk

Het is belangrijk om je als persoon te blijven ontwikkelen op professioneel gebied aangezien je je zo kan onderscheiden van andere mensen waardoor je minder snel zal worden ontslagen. Dit is vooral het geval in economisch slechte tijden. Er is dan minder vraag naar arbeid waardoor het moeilijker is om aan een baan te komen of om een baan te behouden. Dit kan je de bedrijven niet kwalijk nemen aangezien de bedrijven het ook moeilijk hebben in deze economische tijden. Er zijn verschillende dingen die je kan doen om je door te blijven ontwikkelen binnen een bedrijf.

Ten eerste is het belangrijk om je zelf verder op te leiden door boeken te lezen en jezelf dingen aan te leren. Hoe meer je kan en hoe meer je weet, hoe waardevoller je voor het bedrijf word. Je kan zo op meerdere fronten worden ingezet en kan je als een afdeling ermee ophoud op een andere afdeling doorwerken. Ook is het belangrijk om kansen te pakken binnen de organisatie. Als je de kans krijgt om een project te starten binnen het bedrijf dan moet je deze meteen aannemen. Zonder jou kennis en ervaring kan het project niet doorgaan, waardoor je minder bang hoeft te zijn dat je word ontslagen. Natuurlijk is het te allen tijde belangrijk dat je je werk goed doet. Kwaliteit is een hoofdrol speler in het onderscheiden van jou kwaliteiten met die van een ander.

Als het dan toch op een punt komt dat je wordt ontslagen is er altijd de mogelijkheid om een outplacementbureau te raadplegen. Dit bureau helpt je bij het vinden van een nieuwe baan en helpt je bij het doorkomen vaan een eventuele assessment voor een functie waar je voor solliciteert. Al met al is er altijd een oplossing om aan werk te komen of je werk te houden.

Leave a Reply