BKC

Met een opleiding Basiskennis Calculatie (BKC) werk je aan je financiŽle kennis van zaken. Je hoeft niet aan specifieke eisen te voldoen om met deze opleiding te starten, maar je begrijpt dat je wel wat basisberekeningen moet kennen. Percentages berekenen of met breuken werken moet niet nieuw zijn voor je. Ook dien je de basisvaardigheden voor op de computer te beheersen. Blind typen is niet vereist, maar wel handig als je in deze richting verder wilt. En natuurlijk is het schrijven en spreken van de Nederlandse taal uitermate belangrijk. Je kunt geen rapporten schrijven of analyses maken zonder deze kennis op zak te hebben.
Inhoud van opleiding Basiskennis Calculatie
Tijdens de lessen ga je namelijk aan de slag met bijvoorbeeld de theorie over verzekeren. Je zult voor een klant inzicht moeten kunnen geven in de diverse bedragen die een rol spelen. Het hoofdbedrag dat verzekerd is, de maandelijkse termijnen die de klant betaalt om het object te verzekeren en de waarde die uitgekeerd wordt op het moment dat er iets met het verzekerde object gebeurt. Zaken als BTW en hoe de prijs van een product of dienst tot stand komt, maken je nu al nieuwsgierig naar het hoe en wat. En voor een uitgebreide break-even analyse draai jij je hand na het volgen van de opleiding niet meer om. En dit alles tot op twee cijfers achter de komma nauwkeurig.

Grafische financiŽle overzichten analyseren en creŽren
Daarnaast worden veel calculaties overzichtelijk in diagrammen weergegeven, dus je leert tijdens de opleiding welke diagrammen voor welke doelen het meest geschikt zijn en hoe je ze samenstelt. Je weet dus ook hoe je een diagram moet lezen om er conclusies uit te kunnen trekken. Computerprogrammaís als Excel helpen je hierbij. Alle ervaring en voorkennis die je al hebt, helpen je om de theorie van de opleiding Basiskennis Calculatie vaardiger toe te passen.

 

 

Leave a Reply