ladder

Stilstand is achteruitgang. Het zit in de aard van de mens om altijd vooruit te willen. Dit is een goede eigenschap, er moet echter ook naar gehandeld worden zodat jij dadelijk bovenaan de stapel komt. In dit artikel kan je lezen hoe jij hoger op de ladder kan klimmen.

Bied jouw werkgever voldoende kansen?

Als je al een baan hebt dan is heet handig om de groeikansen binnen de organisatie in kaart te brengen. Welke functies zijn er, en hoe zou jij deze in willen vullen? Middelgrote en grotere organisaties hebben vaak speciale talentprogramma’s die jou de kans bieden om door te stromen naar een andere functie. Praat ook eens met je collega’s om de promotiekansen in kaart te brengen.

Weet wat er van je gevraagd wordt

Praat eens met je manager en ga na wat hij nou precies van jou verwacht. Misschien ben je wel bezig met zaken waar hij niks om geeft. Zo kan je ook voor je zelf meer tijd vrij maken om andere activiteiten binnen de organisatie te ondernemen.

Blijf leren

Het leven is te kort om stil te staan. Alles gaat vooruit, dus zorgt dat je minimaal bijblijft en het liefst een voorsprong neemt op je omgeving. Leren staat gelijk aan evolueren. Maak ook gebruik van leermogelijkheden die jouw bedrijf te bieden heeft.

Onderhoud contact

Kennis is een ding, mensen kennen is een tweede. Met de juiste contacten worden deuren geopend die je niet voor mogelijk hield. Zijn bepaalde mensen op dit moment niet nuttig voor je, dan kunnen ze dit in de toekomst allicht wel zijn.

Stel voor jezelf doelen

Een stuurloos schip zal niet snel op zijn bestemming aankomen, zorg dus dat je goed voor je hebt wat je droombaan is en hoe je hier kan komen. Weet wat je sterktes en zwaktes zijn en weet vooral wat je leuk vindt, zo zal je ook makkelijker op je bestemming aankomen.

Leave a Reply