Vergaderen is voor veel mensen niet echt spannend, helaas is het wel nodig. Het zorgt voor een betere samenwerking binnen een bedrijf of afdeling. Door een saaie omgeving kan een vergadering vaak slaperig en stoffig aandoen. Vaak kiezen bedrijven om een vergaderzaal in Breda, zodat het goedkoop is en mensen niet de deur uit hoeven. De effectiviteit van het vergaderen op eigen locatie kan dan soms niet tot het gewenste resultaat leiden. Een nieuwe vergaderomgeving kan inspirerend werken en leidt vaak tot betere en hogere prestaties van medewerkers.

Effectiever en inspirerend
Steeds meer bedrijven ontdekken de voordelen om buiten het bedrijf te vergaderen. Een rustgevende locatie middenin in de natuur heeft meer effect op werknemers. Aan zee in een strandpaviljoen met aparte vergaderruimte of in een boerderij met vergaderzaal wekt positieve inspiratie op. Personeel leert elkaar op een andere manier kennen en zijn vaak meer relaxed en ontspannen. Geen storende factoren die de vergadering kunnen hinderen en iedereen heeft meer aandacht voor de nodige onderwerpen, tijdens de vergadering. De vergadering wordt alleen onderbroken door de lunch die helemaal verzorgd wordt door de bediening.

Plak er een teamuitje aan vast voor een goede teambuilding 
Na al het brainstormen en alle nieuwe ideeën is een uitgebreide lunch meer dan welkom voor alle werknemers. Een wandeling in de omgeving zorgt voor een verfrissing en stimuleert het samenwerken. Er kan op een buitenlocatie waar vergaderd wordt meestal ook een teamuitje arrangement worden aangeplakt. Aan het strand zijn er tal van strandactiviteiten, bijvoorbeeld volleybaltoernooien of beachgolven . Goed voor het lichaam, maar zeker ook voor een goede teambuilding! Collega’s zien van elkaar niet het oppervlakkige of saaie karakter van elkaar, maar zien nu ook de collega van een andere kant. Een teamuitje is een spel delen en samenwerken. Zo leren ze elkaar beter en dieper kennen.

De leukste vergaderlocaties
Naast vergaderzalen aan zee of op een boerderij zijn er nog veel meer leuke, mooie en zelfs indrukwekkende zalen om te vergaderen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Hotels
  • Kasteel
  • In het bos
  • Restaurant
  • In een pretpark
  • Musea
  • Dierentuin

Je kunt het zo gek nog niet bedenken, maar er zijn veel bedrijven die op zoek zijn naar geschikte vergaderzalen en het mag steeds meer aparter en leuker worden. Parken, horecaondernemers en anderen haken daar slim op in. Vergaderen in een dierentuin is natuurlijk prachtig, net als in een kasteel, museum of pretpark. Het zou zomaar kunnen dat je meteen met je collega’s blijft hangen. Vergaderen hoeft helemaal niet meer saai en alleen maar zakelijk te zijn.

 

Leave a Reply