ontspannen-op-werk

Ik zeg altijd upgrade jezelf. Daarmee bedoel ik ga opzoek naar een betere versie van jezelf. Dit doe je vooral door nieuwe dingen te leren, te groeien als mens, door ervaringen en dingen die je meemaakt in het leven. Slecht of goed, overal kun je een les uit halen. Met deze informatie upgrade je jezelf. Om wat voor reden dan ook, de een wil positiever in het leven staan, waar een ander graag leest en nieuwe dingen leert. Dit artikel gaat ook over jezelf upgraden, maar dan op het gebied van je carrière.

Toch heeft dit veel te maken met positiviteit, dit is het geen wat je uitstraalt hiermee. Veel mensen zijn opzoek naar werk. Grote kans dat jij dat ook bent. Een goede sollicitatie brief schrijven is daarbij een belangrijk onderdeel. Wat misschien nog wel veel belangrijker is en doorslaggevend is je CV. Mensen houden namelijk van feiten. Laat een CV nu net een lijst met feiten zijn over wat je toekomstige werkgever al over je weet voordat hij je aanneemt. Laten we eerlijk zijn je kan in je sollicitatie brief wel zeggen dat je stipt bent en nooit te laat komt. Ook kan je vermelden dat je erg veel discipline en doorzetting vermogen hebt. Echter is niets minder waar dat dit op het moment van solliciteren alleen nog maar ‘van horen zeggen is’.

Met andere woorden. Dat je nooit te laat komt moeten we eerst maar eens zien. Daarin tegen zijn de feiten zoals je opleidingen, cursussen en eerdere werkervaringen wel dingen die je werkgever kan controleren. Er van uitgaande dat deze informatie in de meeste gevallen gewoon klopt, haal je uit een CV (Curriculum Vitae) Meer waardevolle informatie dan uit een sollicitatie brief.

Mocht je moeite hebben met het vinden van een baan? Let nu dan vooral op, want de volgende informatie kun je gebruiken om je droombaan te vinden en niet meer als een werkloze door het leven te gaan. We gaan het hebben over hoe een online cursus van bijvoorbeeld LOI je kan helpen om je CV te upgraden.

Laten we je CV gaan upgraden. Ik bedoel je wordt steeds afgewezen toch? Een nieuwe baan vinden, lukt maar niet want blijkbaar hebben andere sollicitanten betere eigenschappen? Dit komt hoogstwaarschijnlijk door hun CV. Waarschijnlijk hebben ze meer competenties en kunnen deze ook aantonen. Wellicht meer en de juiste werk ervaring en zeer doorslaggevend de opleidingen en cursussen. Vooral dit laatste is erg belangrijk. Dit is namelijk het gedeelte op je CV dat je het makkelijks kunt aanpassen en upgraden. Je werk ervaring is nu eenmaal wat het is. Dat verander je niet zo even.

Je opleiding daarin tegen. Kun je altijd uitbreiden. Je kunt namelijk altijd iets nieuws leren of je bestaande expertise en kennis uitbreiden. Waarom zou je dit doen? Een reden hiervoor kan zijn, dat je iets heel anders wilt gaan doen als waar je voor op school hebt gezeten. Misschien wil je een functie hoger en is het noodzakelijk dat je daar meer kennis over bepaalde zaken voor hebt. Of wil je gewoon meer kans maken op die nieuwe baan en dus indruk maken op je nieuwe werkgever.

Nu ga ik je vertellen dat het volgen van een nieuwe opleiding of cursus erg makkelijk is. Tegenwoordig kun je dat namelijk overal en wanneer je maar wilt doen. Met de hulp van een thuisstudie. Wat dat betreft zijn er geen excuses meer mogelijk. Ook wanneer het aankomt op financiën, dan is er tegen elk budget wel een cursus te vinden. Het mooie van deze thuisstudies is dat je werkelijk alle opleidingen kunt volgen op welk niveau je maar wenst. Er zijn geen toelatingseisen en kun je dus alles leren. Of je nu een MBO, HBO of Bachelor opleiding zoekt. Of een gerichte beroepsopleiding of hobby cursus.

Misschien wil je wel een nieuwe taal leren omdat je in het buitenland wilt werken. Alles is mogelijk.

Het enige wat hiervoor nodig is naast wat geld en tijd. Is doorzettingsvermogen. Dit heeft echter een groot voordeel, want wanneer jij een, twee of misschien wel meerdere thuisstudies hebt gevolgd en deze opleidingen op je CV hebt vermeld. Hoe denk je dat dat overkomt bij een sollicitatie? Juist de werkgever ziet hierdoor dat je gedreven bent en een echte doorzetter bent. Dit zijn erg belangrijke eigenschappen waar werkgevers veel waarde aan hechten. Daarnaast kun je dus je persoonlijke kennisbank zodanig uitbreiden in elke markt en elk vak gebied.

Je bent nu misschien nog een beetje terughoudend en vind je dat het nog niet helemaal in je straatje past. Laat me je dan vertellen dat er en daadwerkelijke leercultuur in thuisstudie’s bestaat. Er zijn ontzettend veel mensen die er een sport van maken om elke keer een nieuwe studie te volgen. Er zijn complete community’s bij de betreffende onderwijsinstellingen waar je online met andere leerlingen kunt communiceren. Er zijn bijeenkomsten waar leuke dingen worden georganiseerd en kun je bij veel thuisopleidingen mooie producten zoals ipad’s tablets en reizen krijgen.

Wellicht heb je weleens gehoord van LOI, NHA, NTI of Laudius of Studieplan. Dit zijn enkele voorbeelden van onderwijsinstellingen die gespecialiseerd zijn in thuisstudie. Neem eens een kijkje op www.studie24.nl waar je alle online cursussen kunt vergelijken. Gratis studiegidsen aanvragen, proeflessen nemen, ervaringen van andere lezen en mooie aanbiedingen vind.

Leave a Reply