3288235207_959eebbf7d_z

Tegenwoordig wordt er steeds meer naar gevraagd, een videosollicitatie. De welbekende sollicitatiebrief met je persoonlijke gegevens, opleidingen, cursussen, eerder banen die je hebt gehad en eventuele hobby’s. Met de immens veel concurrentie tegenwoordig is het daarnaast ook de ideale mogelijkheid om jezelf te kunnen onderscheiden van andere sollicitanten. Wat is nou inspirerender een eigen gemaakte sollicitatiebrief waar jij persoonlijk kan uitleggen wie je bent en wat je kan en waarom je geschikt bent voor een bepaalde functie, of een uitgekauwde a4’tje met welbekende gegevens. Dit biedt dus de mogelijkheid om wellicht sneller aan een baan te komen, mits je het goed doet natuurlijk. Maar waar moet je op letten als je een videosollicitatie maakt? Hieronder geven we een aantal tips voor het maken van een goede videosollicitatie.

Tip 1:  Kies voor een camera welke goede kwaliteitsvideo’s maakt, niet is vervelender dan een korrelig beeld en niet hoorbaar geluid.
Tip 2: Zie er netjes en verzorgt uit, en neem de video op in een nette omgeving.
Tip 3: Laat zien wie je bent, maar speel ook in op de gewenste functie-eisen van het bedrijf.
Tip 4: Wees kort maar krachtig en spreek duidelijk, lange video’s worden snel als slaapverwekkend gezien, het is natuurlijk vervelend als iemand halverwege afhaakt omdat je te lang doorpraat over één onderwerp

Zoek je een geschikte baan of bijbaan in de horeca of hotelbranche? Neem dan is een kijkje op attitudeworks.nl. Dit is een platform welke voor zowel de werkgever als werknemer een plek biedt om zowel video CV’s, videosollicitaties als videorecruitment met elkaar te combineren, om zo werkgevers en sollicitanten de kans te geven om sneller een match te maken.

Klik hier voor meer informatie, of bekijk de horeca vacatures die beschikbaar zijn.

Leave a Reply