sollicitatiebrief schrijven

sollicitatiebrief schrijven

Sollicitatiebrief schrijven

Een sollicitatiebrief schrijven kan nog wel eens lastig zijn. Het is namelijk niet echt duidelijk wat een werkgever precies van u wilt weten. Zo kan het voorkomen dat de ene werkgever meer ge´nteresseerd is in uw zakelijke achtergrond, terwijl de andere werkgever meer om uw kwaliteiten geeft van u als persoon. Hoe schrijft u dus de perfecte sollicitatiebrief en legt u de nadruk op de juiste punten?

Wat is het doel van een sollicitatiebrief schrijven?

De sollicitatiebrief heeft als doel dat u uitgenodigd wordt voor een eventueel sollicitatiegesprek. Het heeft als doel om de toekomstige werkgever er van op de hoogte te stellen dat u interesse heeft in de aangeboden baan en dat u wat informatie over uzelf wilt verstrekken. Doormiddel van het onderbouwen van uw motivatie kunt u uw werkgever overtuigen. Waarom wilt u deze baan? Waarom bent juist u zo geschikt voor deze functie? Dit zijn vragen die u moet verwerken in uw sollicitatiebrief. Zorg ervoor dat de layout van de sollicitatie brief er netjes en geordend uit ziet. Niemand wil een brief lezen met allerlei spellingfouten en grammaticale errors.
Hoe schrijf ik een sollicitatiebrief?

Een sollicitatiebrief schrijven kunt u op de volgende manieren doen: Je kunt een schets maken van een sollicitatiebrief in het klad, en deze vervolgens in het net opschrijven of u kunt een klad maken en deze op de computer uittypen (ziet er over het algemeen veel netter uit). In uw sollicitatiebrief moet u een aantal dingen vermelden. Niet alleen uw motivatie, maar ook uw werkervaring en hoe je de baan gevonden hebt waarop u solliciteert. Relevante cursussen vermelden kunnen ook in uw voordeel werken. Uit de sollicitatiebrief moeten blijken wat voor persoonlijkheid u heeft en waarom u geschikt bent voor de baan. Op een rijtje:

1. Stel uzelf voor. Wie bent u?
2. Waarom bent juist u geschikt voor deze baan?
3.Wat voor ervaring heeft u? Heeft u al eens in dezelfde branche gewerkt of is dit nieuw voor u?
4. Leg uit wie u bent qua persoonlijkheid.
5. Wat zijn uw ambities?
6.Waarom heeft u dit bedrijf uitgekozen en deze functie?

Een goede sollicitatiebrief

Een goede sollicitatiebrief schrijven is dus een vak apart. Echter, houd in uw hoofd dat een goede sollicitatiebrief kort en informatief moet blijven. Er moet genoeg informatie in zitten om interesse te wekken.